Het wonder dat leven heet.

“Ga ik naar bed of ga ik schrijven?

Deze vraag stelde ik mijzelf ongeveer om half acht vanavond. Ik was klaar met vandaag. Eigenlijk was ik meer klaar met mijzelf. De dag op zich is een goede dag geweest. De start van de dag (om vijf uur vanmorgen) was echter zwaar.

Teveel is te veel.

Je hebt van die dagen dat het even allemaal teveel is. Je hebt zelfs van die weekenden dat het allemaal even teveel is. En er zijn zelfs jaren dat het allemaal teveel is. Ik ben mij er de laatste tijd wel vaker van bewust hoe de afgelopen jaren voor mij zijn geweest en vanmorgen was daar opnieuw een keiharde reminder hoe slecht ik het afgelopen jaar heb gezeten.

Ik voelde mij zo enorm klote, boos, verdrietig, waardeloos, overspannen en al dat er nog bij komt, dat ik mij realiseerde dat ik mij bijna twee jaar lang zo heb gevoeld. Ik gaf de schuld wel aan de midlifecrisis en de overgang, maar ik denk eerlijk gezegd dat ik gewoon echt overspannen ben of hiervan herstellende ben.

Het is niet te geloven dat ik het zo lang heb volgehouden. Het is eigenlijk gewoon te gek voor woorden dat ik het zo lang heb volgehouden. En waarom? Omdat ik geen andere keuze had. Ik moest wel. Al vraag ik mij nu echt af: Waarom? Je hebt altijd een keuze, alleen ik kon die keuze nog niet maken en alle andere  ‘kut smoesjes’ die erbij komen. Ik kan nu echt van alles bedenken om op te noemen waarom ik het niet heb gedaan, maar het zijn gewoon allemaal ‘kut smoesjes’.

Het doet er niet toe.

Nee. Het doet er allemaal niet meer toe. Ik leef nu en met het nu moet ik het doen. Maar Fuck! Ik vind het echt te gek voor woorden wat ik mezelf heb laten doorstaan. Het is een beetje een onwerkelijk idee dat het zo is geweest, ik moet toch echt mijn blog van vorig jaar eens gaan teruglezen.

Maar goed. Zelfs het schrijven geeft mij pijn in mijn hoofd en laat de boosheid in mij opnieuw groeien.

Weet je wat het is? Wil je gehoord worden, moet je van je laten horen. En dat valt lang niet mee voor iedereen. Maar als ik nu even terugkijk, denk ik wel, had ik de handdoek maar in de ring gegooid. Had ik maar gezegd: “jongens ik kan niet meer”. En dat heb ik thuis echt wel gezegd, waarschijnlijk heb ik het op mijn blog ook wel geschreven. Maar wil je dat je gehoord wordt, moet je voor jezelf gaan staan! Moet je voor jezelf kiezen! En het feit dat jij aangeeft dat het teveel is, dat je het niet meer aankan, is voor jezelf kiezen.

Aaarrgg (dit is een boos gegrom). Er zit echt heel veel boosheid in mij op dit moment. Het hele verhaal wat ik nu schrijf, maakt mij echt ontzettend pissed. Dat mijn verhaal een hele andere kant op gaat dan bedacht, maakt mij pissed. En nog veel meer dingen maken mij op dit moment pissed. EN DAT WIL IK NIET

Dus misschien had ik achteraf toch beter kunnen gaan slapen.

Ik ben in ieder geval wel dankbaar dat ik de laatste tijd heb mogen ervaren hoe het is om weer opgewekt door het leven te gaan. Ik ben dankbaar dat er weer dagen zijn dat ik wel zin in de dag heb. Dat ik dat al die tijd toch niet heb gehad, is eigenlijk heel verdrietig.

Dat ik zoveel heb opgeofferd wat de ander niet ziet, en waarvoor?

Ik zal echt mijn goede redenen gehad hebben, ik ben ze nu alleen even vergeten.

Ik wens jullie een hele fijne nacht. Ik ga even proosten op het leven, want dat ik hier zo nu en dan weer zo opgewekt in rond huppel is toch best wel een wonder.

Kus van mij.

Madelyn

PS: het vinkje staat op rood, dus volgens mijn statistieken heeft de leesbaarheid van dit bericht verbetering nodig. Mmm…

 

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *