In vuur en vlam

Het verhaal dat ik gisteren geschreven heb en wilde schrijven is er niet helemaal uitgekomen zoals het in mijn hoofd was opgeslagen. Het moet er dus nog uit. Ik zat gisteravond heerlijk aan de keukentafel met mijn jongste zoon en dan is er toch te veel afleiding. Mijn jongste heeft een nieuwe bezigheid in natekenen gevonden. Heel leuk en hij kan het ook echt heel goed. Uiteraard wil hij zijn kunstwerk laten zien en dat zorgde voor de afleiding.

Woorden verdwijnen.

De woorden die ik dan in mijn hoofd heb zitten verdwijnen dan. Als ik een goed bericht schrijf (voor mezelf dan), dan komen de woorden als vanzelf en mijn vingers typen deze. Mijn vingers vliegen dan als het ware over het toetsenbord en ik hoef bijna niet te denken over wat er geschreven wordt.

Mijn bericht moet dus nog geschreven worden. Het blijft als ‘onaf’ in mijn hoofd aanwezig.

Zoals jullie gemerkt en gezien hebben, ben ik flink bezig geweest met mijn site. Ik heb nog steeds wat puntjes die ik wil optimaliseren dus er zal de komende tijd nog even aan mijn site gewerkt worden totdat mijn site eruit ziet zoals ik in mijn hoofd heb. Zo vind ik het dus heel irritant dat de tekst naast de foto in mijn blogoverzicht niet van hetzelfde formaat zijn. Dit is denk ik op te lossen door de titel niet te lang te maken, vandaar een korte titel bij dit bericht.

De proef op de som.

Gelijk alles maar even uitproberen waarvan ik denk dat het werkt. Zo heb ik in mijn dashboard (waar ik mijn berichten schrijf) een plugin waarmee je de leesbaarheid kan lezen van mijn bericht. Groen is goed, oranje is middelmatig, rood is slecht. Deze staat dus regelmatig op oranje. Zelden op groen. Ook een verbeterpuntje. Ook dit ben ik in dit bericht aan het uitproberen. De opmaak zal er dus een beetje anders uitzien.

Goed, wat ik gisteren wilde schrijven is het volgende. Ik heb eerder al eens geschreven over of iets een passie is of niet. Nu heb ik een beetje moeite met dit woord. Dit komt niet voort uit de originele betekenis van het woord. Dit komt voort uit het feit dat ik het niet voel. Mijn schrijven en mijn blog zijn echt mijn hobby. Ik vind het super om te doen en ja, ik zou hier best mijn werk van kunnen maken (zolang het past binnen het reilen en zeilen van mijn gezin en de zorg voor onze jongste). Ik zou het heel erg vinden als ik dit niet meer kan doen.

Regelmatig heb ik gelezen over ‘van je passie je werk maken’. Dit klinkt natuurlijk heel leuk en wie wil dat nou niet, maar toch roept dit weerstand op bij mij. En dat heeft niet zo zeer met het idee te maken, maar opnieuw dat het woord passie niet past bij mij. Op een andere site waar ik een tijd geleden veel op gelezen heb, werd er gesproken over: Waar staat jou hart van in de fik? Nu staat mijn hart best wel eens in vuur en vlam, maar dat heeft andere redenen 😉 .

Hobby past beter.

Mijn hart staat niet in vuur en vlam van mijn schrijven en ook niet van mijn blog. Het is waarschijnlijk een dingetje van mij, maar ik ervaar het gewoon niet zo en ik kan er dus ook niet op deze manier over praten. Gaan mijn ogen stralen als ik het over mijn blog heb? Ja. Gaan mijn ogen schitteren als ik het over schrijven heb? Ja. Dus met het gevoel zit het wel goed. Ik moet er alleen een andere benaming aan geven. Voor nu past hobby dus beter bij mij.

Een hobby is een bezigheid die je in je vrije tijd graag doet. Vrije tijd daar heb ik inmiddels meer van en schrijven en aan mijn blog zitten, doe ik graag. Dus zeker de juiste omschrijving voor mij.

En als je iets graag doet, wil je daar je tijd aan besteden. Dan maak je daar alle tijd voor vrij. En dat is een shift die de afgelopen tijd (naar aanleiding van Big Magic) in mij heeft plaatsgevonden. Ik ben mijn blog weer met nieuwe ogen gaan bekijken. Ik heb akties ondernomen, want mede doordat mijn blog niet de uitstraling had die ik voor ogen had, werd het een beetje aan de kant geschoven.

En dat is wat ik bedoelde met de volle verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven. Mijn blog is onderdeel van mijn leven. Een valkuil van mij was dat ik nog steeds hoopte dat alles vanzelf kwam. Daarnaast had ik ook nog niet de rust om er mee bezig te zijn zoals ik dat nu ben. En ik ging doelloos door het leven. Ik ben er inmiddels achter dat ik een doel nodig heb in het leven. Ik ben er achter dat ik het zat ben dat ik aan alles begin en niets afmaak.

Totale toewijding.

Ik ben het zat dat wat ik doe maar op halve kracht doe. Ik geef het niet mijn volledige aandacht en toewijding. En daarnaast ontbreekt het mij nogal eens aan de discipline op mijn ingeslagen pad te blijven volgen. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn leven. Daar hoort bij dat ik dus een doel stel voor mijzelf. Daar hoort vanaf nu bij, dat wanneer ik ergens aan begin ik het zal afmaken.

Dat ik de discipline opbreng die soms nodig is. En dat ik tijd besteed aan mijn hobby. Dat ik mijn hobby mijn volledige toewijding en aandacht geef. En dat betekent dat ik mijn site ga optimaliseren. Dat ik vanaf nu alleen nog maar groene vinkjes krijg bij de leesbaarheid en dat mijn site gevonden kan worden door google.

Vanaf nu (ik wil bijna zeggen is mijn blog mijn kindje) ga ik goed zorgen voor mijn blog. Geef ik mijn blog mijn toegewijde aandacht en neem ik haar serieus. Vanaf nu behandel ik mijn blog als een relatie die ik ben aangegaan en we weten allemaal dat wanneer je in een relatie niet de aandacht voor de ander hebt een relatie uiteindelijk stuk loopt.

Fijne zaterdag

Liefs van mij,  Madelyn

PS: het vinkje staat nog steeds op groen.

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *