Vind je eigen ritme.

De hele dag gaat er al een verhaal door mijn hoofd voor mijn blog. Nou ja, soort van verhaal dan. Eigenlijk had ik alleen de titel bedacht en een paar woorden die ik erin wilde zetten. Die paar woorden houden mij in ieder geval al de hele dag bezig.

Gisteren kwam mijn vriendin even een bakkie doen. We spraken over een aantal dingetjes en ik vertelde haar dat ik graag mijn steentje wil bijdragen in het financiële geheel. Ik werk natuurlijk niet meer en er gaat best een stevige periode aankomen en mijn man gaat dat financieel gezien in zijn eentje dragen. Op zich niks mis mee. Dit is hoe ik het altijd graag gezien had. Maar nu hij een flinke last alleen gaat dragen, wil ik daar toch graag mijn steentje in bijdragen.

Nu heeft mijn man mij al een soort verplichte rustperiode opgelegd (klinkt niet zo zwaar als het hier staat, hij wil graag dat ik weer die opgewekte vrouw wordt die ik eens was). Hij vindt dat ik lekker even niets moet doen en als de tijd daar is, zal er vanzelf iets op mijn pad komen. (Wat een wijze man 😉 ). En hij heeft gelijk, maar toch… de behoefte bij te dragen is (inmiddels was) erg aanwezig.

Hier hadden mijn vriendin en ik het even over en zij zei mij toen: “jij gaat dat helemaal niet trekken”  Uiteraard zei ze nog meer, maar met deze woorden sprak ze mijn waarheid. En deze woorden had ik even nodig om mijn behoefte aan… naast mij neer te kunnen leggen. Ze vertelde mij ook dat ik gewoon weer even mijn draai moest vinden in het leven nu. Dat ik vanzelf weer het juiste ritme te pakken zou krijgen.

De woorden en het gesprek galmden nog even na en deden hun werk.

De laatste weken ben ik zo hard op zoek naar een oplossing om mijn steentje te kunnen bijdragen, terwijl het idee dat ik een baan zou hebben mij op voorhand al heel veel stress oplevert, dat ik een soort geforceerd mijn verzoeken het Universum instuur. Ik zoek overal en nergens weer naar antwoorden, terwijl de meeste antwoorden mij zeggen dat ik een rustperiode in moet lassen.  En na de woorden van mijn vriendin kon ik de zoektocht staken en zag ik waar ik mee bezig was.

Ik had mijzelf weer van alles opgelegd en onderwijl was ik het overzicht kwijtgeraakt, met als gevolg toch wel weer een overspannen toestandje.

En vandaag moest ik dus even aan een board denken dat ik, volgens mij twee jaar geleden alweer, heb gemaakt met daarop groot de woorden ‘Vind je eigen ritme’. Hoe bedoel je, de engeltjes spreken onverwachtse woorden?

Dat is dus precies wat ik ga doen. Mijn eigen ritme vinden. Even niet op zoek gaan naar tekens van boven, verborgen lessen of boodschappen en eens stoppen mezelf van alles op te leggen. Laat ik voor de grap gewoon eens beginnen met leven (alweer). Laat ik eens ontdekken hoe het ritme zich voor mij ontvouwt zonder het mezelf op te leggen. Laat ik het leven de tijd eens geven en niet proberen zaken af te dwingen. Laat ik eens afstappen van het idee dat ik van alles moet. Laat ik eens ruimte maken om mijzelf weer te kunnen en te mogen zijn.

Zou heel graag weer eens kennis met haar maken.

Liefs van mij.

Madelyn

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *