Wat staat er tussen jou en je geluk in?

Schrijf je eigen verhaal.

Met onze gedachten creëren we onze werkelijkheid. Ik geloof hierin. Ik geloof dat we onze gedachten kunnen sturen, al zal dit niet altijd vanzelf gaan. Soms is het even doorzetten, maar je zal zien dat het steeds makkelijker gaat.

Maar wat zijn nu jouw gedachten? Ben jij je bewust van de gedachten die de hele dag door je hoofd gaan? Waarschijnlijk niet. Deze gedachten te denken is een automatisme geworden. In hoeverre zijn jouw gedachten verantwoordelijk voor het leven zoals het nu is? Je kan dit afdoen als onzin, maar je kan ook je gedachten eens onder de loep nemen.

Wees je bewust van je gedachten.

En dat is waar deze schrijfopdracht over gaat. De titel zegt het al. Wat staat er tussen jou en je geluk in? Misschien loopt jouw leven al best op rolletjes, maar zijn er nog een aantal stoorzenders. En deze stoorzenders zijn vaak in de vorm van onze gedachten. Gedachten over onszelf, gedachten over een situatie waar je inzit. Gedachten over hoe je leven er nu op dit moment uitziet.

Schrijfopdracht:

Neem de tijd voor deze opdracht. Schrijf alles op dat tussen jou en en je geluk in staat. Als je nog niet weet wat je gedachten hierover zijn, schrijf dan op waar je je aan stoort. Blijf schrijven zonder je pen van het papier te halen. Het is de bedoeling dat je vanuit je gevoel gaat schrijven en niet vanuit je denken. Schrijf alles op wat er in je opkomt. Blijf schrijven. Als je even niet weet wat je op moet schrijven dan schrijf je dat op, schrijf op hoe lastig je de opdracht vindt. Schrijf dat op wat er in je opkomt. Je gaat vanzelf inzicht krijgen in de gedachten die je hebt.

Wanneer je bepaalde gevoelens hebt over iets, ga daar dan verder op in. Stel jezelf de vraag waarom je dat gevoel hebt? Wat maakt dat je dat voelt? Je zal merken dat je gedachten over het waarom soms een andere uitkomst heeft dan je in eerste instantie dacht.

Wil je iets delen over de opdracht dan kan dat in de besloten facebookgroep van Gewoon omdat ik het wil. Met betrekking tot de eerste schrijfopdracht heb ik hier een video gedeeld.

Succes met de opdracht.

Liefs van mij, Madelyn

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *