Minder is meer

Ook bij mij zijn inmiddels wat irritaties ontstaan, want ik was immers met een blog bezig.

Adem in, adem uit.  Het is toch heerlijk dat de jongste zo innovatief is. Doen is ontdekken. Maar ben ik daar altijd blij. Nee. Wel zorgt het voor een nieuw bericht voor mijn blog, een verhaal dat vlotter schrijft dan het verhaal waar ik mee bezig was. Tijdens de ontdekkingstocht van mijn jongste bedacht ik mij hoe leuk het zou zijn om zelf je brood te maken. En ik herinnerde mijzelf even aan een zin die ik eerder in mijn blog geschreven had. ‘Als het niet loopt hoe jij wil, bedenk dan hoe jij zou willen dat het verloopt.’ Gelijk maar even de proef op de som nemen.

Ik wil mijn blog gewoon schrijven. Ik heb een mooi bureau boven en toch zit ik beneden in de drukte. Ik wil in alle rust een blog schrijven. En hier zit ik dus in alle rust aan mijn bureau en schrijf mijn blog. Dat is pas genieten. En ook dit dient weer een hoger doel. Normaal gesproken had de kans bestaan dat ik mijn laptop had dichtgeslagen en met een onbevredigend gevoel iets anders was gaan doen. Nu, in het kader van mijn ingeslagen weg, koos ik voor wat ik wilde. En niemand die daar verder last van heeft en ik heb een tevreden gevoel omdat ik voor mezelf koos, de jongste ook zonder mij lekker zijn ding doet en mijn man ongestoord de winterspelen kijkt.

Is dit nu allemaal echt heel interessant wat ik schrijf? Nee dat denk ik niet. Maar het doet mij goed. Ik heb gemerkt dat het schrijven over de dag ervoor zorgt dat ik de dag bewust ervaar.  Hierdoor blijft de dag in mijn herinnering. Als ik even naar vorig jaar kijk, al zou je zeggen dat 2017 niet bestaan heeft, dan zou dat voor mij kloppen. Vorig jaar is totaal aan mij voorbij gaan. Ik heb wel geschreven, maar niet zozeer over mijn dagen.

In 2016 heb ik geprobeerd 365 dagen lang te schrijven en dan ontkom je er niet aan om over je dagen te schrijven. Dit jaar is voor mij een heel bewust jaar geweest. Ik heb dus besloten om dat weer te gaan doen. Ik wil mezelf niet van alles op gaan leggen, maar ik wil wel proberen weer met meer regelmaat te gaan schrijven. En als het even kan dan ook nog over leuke dingen.

Zo heb ik een tabblad ‘Recepten’ toegevoegd aan mijn menu. Al een tijdje leven wij van een budget. Een budget dat inhoud dat wij € 10,00 per dag kunnen besteden. In het weekend wordt er aan huishoudelijke zaken iets meer uitgegeven, maar verder moeten wij het met dit budget doen. En ik kan zeggen dat dit heel goed lukt. Het is een mooie uitdaging. Het maakt dat je creatiever wordt en daarnaast heb ik mijn gevoel van tekort voor een groot deel om kunnen zetten naar overvloed. Want zelfs met dit budget kun je heel veel, leer je het met iets minder te doen en daardoor je eisen bij te stellen. En je kunt de heerlijkste maaltijden op tafel toveren.

Deze maaltijden wil ik met jullie delen onder het kopje recepten. Voor jullie misschien gelijk inspiratie voor maaltijden op inspiratieloze dagen.

Ik ben mij er de laatste tijd ook erg bewust van geworden hoe verwend wij eigenlijk met zijn allen zijn. Hoe makkelijk was het hier om even in de kast te graaien naar iets lekkers. Hoe vaak op een dag heb je ergens trek in en stil je deze behoefte met iets lekkers waar je eigenlijk helemaal geen trek in hebt. Als de trek er nu is, moeten we het doen met een biscuitje, een stukje gemberkoek of een appel. Je gaat bewuster om met je ‘stille trek’ en je kickt af van de graaigewoonte. En voor mijzelf geldt dat ik de maaltijd die op tafel staat weer ben gaan waarderen.

Voorheen was ik altijd bang dat er tekort was en nu ben ik dankbaar voor wat er is.

Een bijkomend voordeel is ook dat ik zo klaar ben met de boodschappen en dat ik niet elke dag boodschappen hoef te doen. Wat een rust geeft dat. Soms had ik echt het gevoel dat ik alleen maar met de boodschappen bezig was. Deze tijd kan ik nu besteden aan dingen die er toe doen. Dus gewoon lekker op de bank met een boekje 🙂 .

Ik kan zeggen dat ik trots op mezelf ben. Ik vind het leuk om meer aandacht te besteden aan het bereiden van de maaltijden en ik wordt blij van bijvoorbeeld het naanbrood dat ik zelf gemaakt heb. Vandaag ga ik appelmoes maken van ietwat uitgedroogde appels. Deze zou ik eerder gewoon weggegooid hebben. We maken eens vaker een cake, soms lukt die en soms niet, maar ook hier wordt ik steeds handiger in. Ik vind het heerlijk om in de folders te bladeren en daar menu’s te bedenken met de aanbieding.

Kortom, minder heeft mij zoveel meer gebracht.

Fijne zondag.

Liefs van mij.

Madelyn

 

 

 

 

 

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *