Levensveranderende vragen

Sinds tijden heb ik weer eens een relaxte dag gehad. Dit is hoe het leven hoort te zijn. Vanmorgen had ik er nog niet zoveel vertrouwen, maar nu zo achter mijn laptopje kan ik zeggen, het was een geslaagde dag.

Vanmorgen voelde ik heel veel onrust in mij. Ik heb de hele dag, maar toch zit daar die geprogrammeerde klok in mij. In mijn dagboek schrijven voelt dan zonde van mijn tijd. Zo had ik een paar dingetjes in mijn hoofd die ik wilde doen en met één blik op de klok zou ik mijn hele programma in de war kunnen schoppen. Het gevoel tijd tekort te hebben. En met deze zin benoem ik gelijk mijn grootste obstakel van het laatste jaar. Tekort.

Ik ben mij er de laatste maanden erg van bewust hoezeer ik vanuit tekort heb geleefd. Het is steeds meer zichtbaar op vele fronten van mijn leven, van mijn zijn. En hoe gaaf is het dat dit zichtbaar is, dat ik het herken?

Het geeft maar weer aan hoever ik was weggezakt in een donker geheel. Ik heb het eerder niet zo ervaren, maar nu ik geen druk van het werk met daarnaast het huishouden en het gezin ervaar, merk ik pas hoe kleurig het leven weer is.

Het gaat allemaal niet vanzelf, en ik heb goeie en slechte dagen, maar ik ben er inmiddels wel achter dat je zelf beslist waar je je aandacht op richt. Het kan soms wat gevoelloos overkomen, maar in feite ben je juist heel erg gericht op je gevoel. Je maakt alleen de keuze in hoe je je wilt voelen. Ook al heb je een slechte dag, herinner jezelf er even aan hoe je wilt dat jouw leven eruit ziet.

En dat is precies wat ik vandaag heb gedaan. Ik had mij door mijn innerlijke onrust kunnen laten leiden, maar dankzij een gouden tip (stop, denk, doe) van mijn lieve vriendin kon ik de onrust een halt toeroepen. De onrust was niet gelijk weg, maar ik had het wel doorbroken. En door voor me te zien hoe ik mijn leven wil leiden, heb ik uiteindelijk dat kunnen doen waar ik mij prettig bij voel.

Opnieuw heb ik duidelijk wat mij rust geeft. En dat is dus dat mijn huisje is opgeruimd, de was is gedaan, ik een wandeling met de hond maak en het eten op tijd op tafel staat (oké deze is dan niet gelukt vandaag).

Dit is voor mij de basis van innerlijke rust, vanuit hier kan ik verder bouwen. Ik ben er erg goed in geworden om in mijn cocon te gaan zitten en ook hier merk ik hoe verrijkend het is om ook dit te doorbreken. Dus om wel de tijd te nemen voor de mensen die je lief zijn. Het afgelopen jaar ontbrak het mij aan tijd en aan energie. Hoe fijn is het dat ik dit weer heb teruggevonden?

En ook al zal niet elke dag zo zijn zoals vandaag, deze dag neemt niemand mij meer af. Elke stap is er een. Een stap dichter bij het leven waar ik al zo lang naar verlang. En laat ik daarbij even benoemen hoe zeer ik het getroffen heb met mijn man, want zonder hem was dit niet mogelijk.

Maar vergeet niet dat het vooral begint bij jezelf.  Hoe sta jij in het leven? Waar besluit jij je aandacht op te richten? En niet te vergeten, in hoeverre kies jij voor jezelf? Dit zijn toch wel lifechanging questions.

Slaap lekker zo.

Kus van mij.

Madelyn

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *