Ontmoet de reuzen.

Laat mij je voorstellen aan een aantal reuzen die je zeker gaan vergezellen op je reis. De reuzen passen geheel in de setting van de prachtige, sprookjesachtige omgeving waardoor wij mogen reizen met mijn boemeltrein.

In eerste instantie boezemt het woord reus je waarschijnlijk angst in, maar ik kan je zeggen: “dat is niet nodig”.

Niet altijd even lief

We zullen de reuzen niet altijd even lief vinden en ze zijn zeker niet altijd welkom. Maar weet dat deze reuzen je iets te zeggen hebben. Ze willen je alleen maar helpen.

We reizen door het gedeelte Newyou. Een plaatsje vernoemd naar onze  ‘Nieuwe Ik’.  Is dat niet onze uiteindelijke eindbestemming? Een nieuwe jij? Om bij onze nieuwe ik te komen zullen we onderweg wat figuren gaan ontmoeten, te beginnen met de reuzen van Newyou.

Ontmoet de reuzen
Reus Geduld

Ik weet zeker dat je reus Geduld mag gaan ontmoeten. Op onze reis naar onze ‘nieuwe ik’ kunnen we nogal eens ongeduldig gaan worden. We zijn op reis gegaan met de boemeltrein en het kan zomaar zijn dat je ineens het gevoel bekruipt dat je genoeg hebt van het langzame geboemel van de trein. Ineens zou je willen dat de trein voortmaakte en je naar je eindbestemming bracht.

Dat is het moment dat je Reus Geduld kunt vragen om je te vergezellen op dat stukje van je reis. Hij zal je vertellen dat je de tijd een kans dient te gunnen om je daar te brengen waar je wilt zijn. Ook zal hij je erop wijzen dat het zonde is om aan de prachtige omgeving waarin je je bevindt voorbij te gaan. Er is zoveel moois te zien. Zoveel nieuwe inzichten gaan je vergezellen tijdens het geboemel door dat prachtige, sprookjesachtige gebied.

Wil je hier werkelijk aan voorbij gaan?

Reus Rust

Deze lieve, grote reus komt altijd samen met reus Geduld. Net als Reus Geduld zal hij je zeggen dat tijd een belangrijke metgezel zal zijn tijdens jouw reis. Er zullen tijden komen dat de onrust zo in jou zo groot zal zijn dat je het liefste terug zou gaan naar het beginpunt. Dat je je afvraagt waarom je überhaupt aan deze reis bent begonnen?

Luister dan naar zijn wijze woorden: “Het kost nu eenmaal tijd om een nieuwe ik te creëren. Je hebt je hele leven er over gedaan om te worden wie je nu bent. Geef jezelf de tijd om te worden wie je wilt zijn. Het zal onrust brengen wanneer je loslaat wie je was. Je zal misschien een tijdje doelloos rondzwerven in de boemeltrein. Gun jezelf op dat moment rust. Laat het even voor wat het is”.

Reus Vertrouwen

Reus vertrouwen is een reus van weinig woorden. Het enige dat hij je zal zeggen is: “Heb vertrouwen”. Hij zal dit voor jou blijven herhalen. Deze reus wordt jouw metgezel voor het leven.

Reus Oud

Reus Oud komt wanneer hij wilt. Hij heeft maling aan alles en vooral aan jou. Net nadat jij zijn broers hebt ontmoet en je hun advies ter harte hebt genomen, komt hij tevoorschijn. Hij zal je vooral op de proef stellen. Eigenlijk wil hij je vooral uitdagen en verleiden met hem mee te gaan. Hij is altijd al de dwarsligger binnen de familie geweest, maar uiteindelijk kun je een hoop van hem leren.

Hij wisselt geen woord met je. Deze gigantische reus zal je vooral laten zien en laten voelen. Hij zal inbreuk maken op je gedachten. Reus Oud voelt zich een beetje aan de kant gezet en zal er alles aan doen om weer met jou mee te mogen reizen.

De beste manier om hem mee te laten reizen is door te erkennen dat je hem ziet. Dat je hem bedankt dat hij er al die tijd voor jou geweest is, maar dat je nieuwe metgezellen hebt ontmoet. Metgezellen die beter passen bij wie jij wilt zijn. Hierdoor zal hij zich weer een tijdje op de achtergrond houden. Totdat hij het weer tijd vind om je uit te dagen.

Herhaal dan dezelfde woorden weer voor hem.

Op deze manier zal hij een tijdje met je meereizen, totdat hij beseft dat het niet meer leuk is om jou uitdagen. Iemand uitdagen is alleen maar leuk als er wordt ingegaan op de uitdaging. Wanneer je Reus Oud hebt leren kennen, wordt het je vanzelf duidelijk hoe je het beste met hem om kan gaan. Niet ingaan op wat hij je laat zien.

Reus Focus

Nadat je een tijdje doelloos hebt rondgezworven op je reis en je zijn broers hebt ontmoet zal de oudste van de vier zich aan je voorstellen. Hij is de oudste en op zijn eigen manier de wijste van de vier. Hij weet ook dat je hem niet zou willen ontmoeten wanneer je niet eerst zijn broers had ontmoet.

Je had wel al van zijn bestaan gehoord en je hebt hem zelfs al een keer ontmoet. Doordat je kort daarna zijn broers hebt ontmoet, is deze ontmoeting weer vervaagd.

Maar Reus Focus heeft de tijd, Reus Focus heeft geduld en hij heeft vertrouwen. Er is een weten in hem aanwezig dat je hem uiteindelijk wilt ontmoeten.

Reus Focus zal je eraan herinneren waarom je deze reis bent gestart. Hij zal je helpen je doelen weer voor ogen te zien. Hij zal je het advies geven deze doelen weer duidelijk te krijgen voor jezelf. En net als zijn broers Geduld en Vertrouwen zal hij je zeggen: “Geef het tijd en heb vertrouwen”.

Op het eerste gezicht lijken de reuzen misschien wat angstaanjagend, maar zoals je hebt gemerkt zijn het lieve, kolossale wezens die het beste met ons voor hebben. Je hoeft niet bang voor ze te zijn. Ontmoet ze met een gerust hart en zie wat ze je te zeggen hebben.

Geniet van de reis.

Liefs, Madelyn

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *