Het is slechts een gedachte!

Gister schreef ik dat ik met wat meer regelmaat op mijn blog zou schrijven, maar dan wel zonder mijzelf iets op te leggen. ik heb vandaag een goede dag gehad en ik wilde mijn gevoel vanmorgen al met jullie delen. Nu vanavond, na nog steeds een goede dag, gaan gedachten toch weer met mij aan de haal. En dan wel op zo een manier dat ik eigenlijk mijn goede voornemen alweer naast mij neer weer leggen. Wat heeft het voor zin?

Ik moet dan even denken aan het filmpje van Louise Hay welke ik op mijn blog gedeeld heb. ‘It’s just a thought and thoughts can be changed.’ Het is slechts een gedachte en gedachte kun je veranderen. Ik herhaal het een aantal keren voor mezelf en besluit dat het misschien wel goed is om te schrijven. Even mijn gedachten afleiden van mijn gedachten.

Ik bedenk mij ook dat het misschien wel goed is om een doel voor mijzelf te stellen. Gewoon weer elke dag te schrijven. Het zorgt er voor dat ik de dagen bewuster beleef en het zorgt er ook voor dat de dagen mij bijblijven. Niet meer van die weken dat ik mij afvraag: wat heb ik eigenlijk gedaan deze week? Daarnaast put ik kracht uit mijn schrijven. Het zorgt dat ik bepaalde dingen aankan, dat ik overeind blijf staan.

Dus met al deze dingen in mijn achterhoofd toch de laptop er maar bij gepakt en deel ik mijn verhaal.

Ik heb vandaag voor het eerst sinds lange, lange tijd weer een oprecht relaxte dag gehad. Ik heb wel vaker een relaxte dag, maar dan draaien er allerlei gevoelens hun verhaal op de achtergrond. Je kent het wel, je moet van alles van jezelf, je voelt je schuldig omdat  jij thuis bent en de rest buiten de deur aan het werk is. Al moet ik zeggen dat het schuldgevoel de laatste tijd weinig tot niet aanwezig is. Ik ben mij er namelijk van bewust hoe fijn het voor de rest van het gezin is om thuis te komen in een rustige thuishaven. Geen stress omdat er snel gekookt moet worden, nog even snel een wasje in de wasmachine gedaan moet worden. Nou ja, vul het zelf maar in.

Ik voel mij dan ook een enorm bevoorrecht persoon dat ik deze vrijheid op dit moment geniet. Dat ik ervoor kan zorgen dat de rest van mijn gezin in rust kan thuiskomen. Dat het eten voorbereid is, dat er een bakkie koffie klaar staat (al ben ik vaak niet degene die daarvoor zorgt), maar je snapt wat ik bedoel. Dat de rust weer in huis is, zorgt ervoor dat het schuldgevoel niet aanwezig is. Een ieder heeft nu eenmaal zijn rol binnen het gezin en die van mij is het zijn van moeder, echtgenoot en huisvrouw. En ik besef mij nu dat deze rol mij op het lijf geschreven is. Hoe fijn vind ik het dat ik voor deze rust kan zorgen! En hoe fijn is het voor de anderen om een relaxt persoon thuis aan te treffen in plaats van de  gestreste vrouw die ik voorheen was.

Met de rust die ik nu ervaar, besef ik pas hoe gestrest en gehaast mijn dagen waren. 

Vandaag was een dag dat ik voor mijzelf ook die relaxte vrouw was. Ik hoefde niks vandaag en nog belangrijker, ik moest niks van mezelf vandaag. Ik heb dus een stofzuiger door het huis gehaald, een dekens van de hond gewassen en daarna heb ik lekker op de bank in mijn boek ‘Big Magic’ van Elizabeth Gilbert gelezen. Ik ben in 2016 met dit boek gestart en nu is er de ruimte om verder (lees opnieuw) in dit boek te lezen. En tijdens het lezen bedacht ik mij (want zelfs tijdens het lezen kan ik denken) : dit is wat ik wil. Ik wil lezen. Lekker een romannetje op zijn tijd, maar vooral wil ik mij verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Ik wil mijzelf verder ontwikkelingen. Ik wil kennis vergaren, maar dan wel op de gebieden die ik zelf kies.

Ik vind het fijn om te leren en ik ben er inmiddels wel achter dat dit niet per se in de vorm van een opleiding hoeft te zijn. Boeken, internet, kennis alom. En wie weet komt daar ooit iets uit en zeg ik wel, ik ga een opleiding volgen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Er is nog zoveel te leren en te weten en wat fijn is het dat ik daar nu weer ruimte voor krijg. En met ruimte bedoel ik in deze vooral de geestelijke ruimte. Daar ligt uiteraard ook gelijk mijn grote valkuil, niet te veel willen! Niet ongeduldig worden! Zoals ik in een eerder blog schreef: geef het leven de tijd zich te ontvouwen. En dat is wat ik van plan ben te doen.

Zo heb ik vanmiddag zelfs de strijkplank erbij gepakt en de audio van Louise Hay geluisterd tijdens het strijken. Gewoon omdat daar de ruimte voor was. Ik had even genoeg van het lezen en had zowaar zin om een begin te maken met de strijk.

Ja op dit moment voel ik mij een gelukkig persoon. De rust, de ruimte, de creativiteit. Zo langzaamaan gaat het weer stromen en ik… ik geef het de tijd. De eerste drie maanden mag ik niks van mijzelf gaan doen of ondernemen. Ik mag mezelf geen verplichting opleggen. Over drie maanden maken we opnieuw de balans op. Ik mag mijn tijd alleen besteden aan de dingen waar ik van houd. De komende maanden mag ik gebruiken om mijn blog te verbeteren en wat andere kleine dingetjes. Maar meer niet. Ik heb altijd de neiging om alles te gelijk te gaan doen, helemaal als ik denk dat er weer ruimte voor is ontstaan, en vervolgens maak ik de dingen half af.

Zoals mij man zegt: “jij gaat eerst maar eens voor jezelf zorgen en daarna kijk je maar weer eens verder”

En weet je? Hij heeft helemaal gelijk.

Kus van mij.

Madelyn

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *