Ik leef mijn leven …

Ik leef mijn leven luchthartig en zorgeloos. Vertaald vanuit het Engelse ‘I live my life lighthearted and carefree’ van Deepak Chopra. Ik heb meer met de Engelse zin. Deze klinkt zoveel mooier dan de Nederlandse vertaling. Het is een zin die ik vanmorgen als mantra heb gebruikt. I live my life lighthearted and carefree. Ik leef mijn leven luchthartig en zorgeloos.

De kracht van herhaling

Als je iets maar vaak genoeg zegt wordt het vanzelf waar voor jou. Het mooie aan deze zin vind ik dat je hierin een keuze maakt. Je besluit om je leven luchthartig en zorgeloos te leven. Ik gebruik zorgeloos omdat ik vind dat een leven nooit vrij van zorgen zal zijn.  Echter kun je er wel voor kiezen om je geen zorgen te maken.

Vannacht is voor mijn gevoel een zware nacht geweest. Blijkbaar waren er wat zaken die verwerkt moesten worden. Ik heb heel vast geslapen en werd te laat wakker. Alsof ik door een vrachtwagen was overreden, zoals de vergelijking zo mooi gemaakt wordt. Uiteraard weet ik niet hoe dat voelt en hoop ik dat ook nooit te ervaren.

Maar ik voel mij zwaar. En alles ziet er dan ineens een stuk zwarter uit. Dat is jammer omdat er zulke mooie ontwikkelingen om mij heen plaatsvinden. We houden het maar op de valkuilen van onze ingesleten patronen, het duurt even voordat we deze moeiteloos voorbij lopen.

Ik leef mijn leven luchthartig en zorgeloos

Het is niet dat ik dit vanmorgen zo ervoer, maar het helpt om het tegen mijzelf te zeggen. Het herinnert mijn lichaam en geest even aan de beslissing die ik een tijd geleden heb genomen. Om inderdaad mijn leven met een lach tegemoet te gaan. Ik ben er klaar mee mij zorgen te maken, ik ben er klaar mee om enige vorm van negatieve gevoelens toe te laten in mijn leven.  Dat is een beslissing die ik heb genomen en waarvoor ik zal strijden.

Want op zijn tijd is het een ware strijd tegen mijzelf om mij hieraan te houden. De zin ik leef mijn leven luchthartig en zorgeloos helpt daarbij. Het helpt sowieso om naar positieve affirmaties te luisteren.

Je hebt altijd een keuze

Soms lijkt het alsof je absoluut geen keuze hebt. En nee, je hebt niet altijd invloed op de situatie, maar hoe jij er in staat en ermee omgaat heb je wel invloed op, Hierin heb je wel degelijk een keuze. En ik kies ervoor om alles van de afgelopen dagen niet overheersend te laten zijn.

Ik heb namelijk zoveel leuke dingen die ik wil doen, ik richt mij daarop. De mindere dagen kunnen ervoor zorgen dat je al die leuke dingen even niet meer ziet. Bij mij werkt dat in ieder geval wel zo. Zo vind ik mijn huis echt weer een bende, moet ik voor mijn gevoel heel veel doen en staat er nog genoeg op mijn to-do lijstje.

Maar is dat ook echt wel zo? Ik ben net even rustig gaan zitten, bakkie koffie erbij, even mijn gemak genomen. Ik kan dat gewoon doen, waarom doe ik het dan zo weinig. Mijn dagen heb ik alweer tot de nok toe gevuld. Langzaamaan ontstaat er weer een ritme dat ik niet wil.

Tijdens mijn bakkie koffie was ik mij ervan bewust waar ik mee bezig was. Dat gehaaste gevoel, het gevoel geen tijd te hebben nam weer een groot deel in. Als ik terugkijk is mijn leven altijd wel gehaast en volgens een bepaalde structuur geweest, het is logisch dat dit zo af en toe weer even terugkomt. Het hoeft alleen niet meer.

Een nieuwe manier van denken

Ik ben blij dat ik mij ervan bewust ben hoe ik het leven aan mij voorbij laat gaan. Hoe ik langzaam de regie weer uit handen gaf. Ik kan dit eenvoudig weer terugnemen.

Het heeft allemaal te maken met mijn manier van denken. Juist op de wat mindere dagen is het belangrijk dat je blijft kijken naar de dingen die het leven mooi maken. Naar de beslissing die jezelf hebt genomen. Voor mij is dat dat ik mij alleen nog maar wil omringen met leuke en positieve dingen. Ik wil mij richten op mijn eigen bedrijfje. Het is nu dan wel mijn hobby, maar als je kijkt naar de tijd die erin mijn hobby gaat zitten, kun je het wel omschrijven als bedrijfje. En ik moet eerlijk zeggen, dat het wel goed voelt om het zo te noemen.

Je hebt jezelf een nieuwe manier van denken aan te leren en dat gaat nu eenmaal niet over één nacht ijs. Je zult regelmatig herinnerd worden aan oude overtuigingen en patronen. De uitdaging is om hier niet aan toe te geven. Doorbreek deze overtuigingen en patronen door je nieuwe manier van denken. De kracht van de woorden die wij bij deze manier van denken gebruiken is hierop van grote invloed.

En de gedachte zelf is hierop van grote invloed. Denk fijne gedachten. Je voelt het misschien ff niet zo, maar het helpt je om patronen te doorbreken. Het is op dat moment een beslissing die je neemt om fijne gedachten te hebben. Je zou je zelf kunnen afvragen waarom je die beslissing niet wilt nemen, wanneer het je niet lukt om fijne gedachten te hebben. Wat wil jij in stand houden?

Stel jezelf vragen

Ik stelde deze vraag vanmorgen ook aan mezelf. Wat wil jij in stand houden? Dat een situatie zwaar is, wil niet zeggen dat wij ons zwaar moeten voelen. Ik wil juist niet in stand houden wat ik vanmorgen voelde. Ik wil weer dat luchtige en zorgeloze gevoel van twee maanden geleden. En het moment dat ik dat opnieuw voor mijzelf besloot, kreeg de dag ineens weer wat meer kleur. Vond ik mijn huis nog steeds rommelig en ligt er nog ruis dat weggeruimd dient te worden, maar hey! Dat is een kwestie van doen en ik heb alle tijd daarvoor.

Dus in plaats van te gaan zitten mokken over alle aanwezige ruis in je leven of over alles dat niet loopt zoals jij wilt, is het naar mijn weten een beter idee om van die bank af te komen en de ruis aan te pakken. Soms moet je zelfs jezelf even een schop onder je kont geven.

Begin weer met een lijstje te maken van alle aanwezig ruis of pak je oude lijstje er eindelijk eens bij. En zet voor vandaag één punt in je agenda dat je wilt wegwerken. Gewoon DOEN.

Zijn het meer je gedachten die als stoorzender werken. Maak een lijst met allemaal fijne gedachten, met alle plannen die je voor jezelf had gemaakt en waar je blij van wordt.

Fijne gedachten hand in hand met fijn gevoel

Houdt je vandaag eens alleen bezig met positieve zaken. En ook het opruimen van ruis valt daaronder. Kijk maar eens naar het gevoel dat je zal hebben als je die enorme klote klus, waar je al weken tegen opziet, eindelijk geklaard hebt. En het hoeft echt niet allemaal klaar vandaag. Zet je wekker op ‘het uurtjes van Sas’ (zo heet mijn lieve vriendin. Ik heb het uurtje nu officieel naar haar vernoemd). Maar ga aan de slag.

Alles wat jij nu doet. Alles wat jij nu denkt en voelt, creëert jouw toekomst. Houdt dat in gedachte. Helemaal als je wilt dat je leven een positieve wending gaat nemen.

Ik wil bijna zeggen: ‘stop met zeuren en doe er wat aan’ ware het niet dat wij vrouwen nooit zeuren.

Fijne dag vandaag.

Liefs, Madelyn

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *