Ik ben trots op je.

Vandaag heb ik alle tijd en toch is er wat onrust in mij aanwezig. Ik voel mij iets gehaast vandaag en dat terwijl ik alles goed geregeld heb. Waar komt dat gehaaste gevoel dan vandaan? Macht der gewoonte denk ik. Gisteren heb ik sinds lange tijd weer eens kaarsjes aangestoken. Ik had daar echt zin in. In het kader van bezuinigingen heb ik geen kaarsjes aangeschaft, dus met die kaarsjes die ik had, ben ik zuinig omgegaan.

Ik stuurde gisteren een fotootje naar mijn vriendin en we raakten aan de praat over kaarsjes uit de kringloop. Zij had deze daar gekocht en toevallig was ik daar ook geweest en had de kaarsen zien staan. Door een rekenfoutje dacht ik dat ze duurder waren dan waar ik ze normaal gesproken haal. Zoals ik schrijf, een rekenfoutje en nu wil ik eigenlijk heel snel naar de kringloopwinkel om te kijken of de kaarsen er nog staan. Bang dat ik anders misgrijp. Vandaar het gehaaste gevoel denk ik. Waar kun je je druk om maken?

En lees de vraag nog maar eens terug. Waar kun je je druk om maken? We maken ons zo vaak druk om dingetjes die er niet toe doen of waar we geen invloed op kunnen uitoefenen, maar ondertussen eist dit een groot deel van onze aandacht en energie op. Als de kaarsen in mijn standaard thuishoren, dan staan ze er straks ook nog wel. Heb vertrouwen. En zo niet? Dan is het zo. Nogmaals, waar maak je je druk om? Het lijkt er soms op dat we ons gewoon druk om iets willen maken. Laten we daar alsjeblieft mee stoppen.

Ik geef dan ook niet toe aan mijn gehaaste gevoel. Ik merk wel dat ik door dit gevoel vatbaarder ben voor andere prikkels vanuit mijn omgeving en dat dit dus mijn stemming beïnvloed. Mijn mantra: gedachten kun je sturen, is hierbij een mooie uitkomst. Reis niet mee met je gedachten. Ga niet waar jij niet wilt dat je gedachten je willen brengen. En zo is het. Ik heb het al eerder gezegd, maar hier hebben we dus wel invloed op.

Vanmorgen liep ik de trap af naar beneden en ergens was al een ontevreden gevoel aanwezig. Mijn gedachten wilden met mij op reis, maar ik ben niet meegegaan. Ik deed de woonkamer deur open en zag daar mijn lege vaasjes staan. Dit was genoeg om mijn gedachten alleen op reis te sturen en een nieuwe gedachtentrein in te stappen. De lege vaasjes riepen de nieuwe gedachte: ‘ik ga straks even lekker tulpjes halen’ op. Gelijk daarna bedacht ik mij dat ik de kaarsjes ook wilde halen (en daarmee kwam het gehaaste gevoel en de gedachte ik moet er snel bij zijn want straks zijn ze weg.)

Misschien is het voor dit moment nog geen automatisme om de juiste gedachten te kiezen. Moet je er nog even bewust mee bezig zijn. Dat is helemaal niet erg. Onze gedachte hierover (en het eisenpakketje) maakt dat we het als ‘erg’ gaan bestempelen. We zijn blijkbaar dol op etiketjes, dus plak er maar een op.

Ik heb voor mezelf dus even benoemt wat ik de afgelopen dagen bereikt hebt. Dat ik gisteren dus de was helemaal weggestreken heb, dat ik mijn zoon zijn kamer heb opgeruimd, wat een rust het geeft dat deze obstakels weg zijn, hoe blij ik wordt van de tulpjes die straks de vazen weer sieren, wat een rust het geeft dat ik de boodschapjes al in huis heb. Hoe fijn het is dat ik mezelf vandaag een vrije dag gun en aan mijn cursus kan gaan zitten. Hoe fijn het is dat mijn leven langzaam weer richting krijgt. Dat heb ik allemaal al bereikt. Wie ben ik om dit allemaal te niet te doen door slechts een enkele gedachte.

Ik kreeg vanmorgen een heel lief plaatje in mijn Whatsapp van een hele lieve vrouw.

Ik bewonder jou dat je ervoor kiest om te stralen ondanks alle stromen die je meemaakt, ik ben trots op je

Stef – Quotes

Deze woorden en dit gebaar raakte mij. Bij deze woorden moest zij aan mij denken en hoe lief is het dat je dit dan in je Whatsapp krijgt. Het zijn van die kleine cadeautjes, waar we nogal eens aan voorbij gaan.

Gedachten zijn woorden en woorden vormen gedachten.

Wees je bewust van de woorden die je gebruikt als je met jezelf in gesprek gaat.

Liefs van mij.

Madelyn

 

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *