Hoe kan het zo zijn?

Hoe kan het zo zijn dat we ons vandaag zo anders voelen dan gisteren? Als ik even naar mijzelf kijk, ik zat echt in een lekkere flow. Alles zag er zo goed en mooi uit en in één klap kan zo een gevoel weg zijn. Hoe kan dat ? Om niet in het gevoel te verdwijnen probeer ik mijn gedachten te sturen door mijzelf andere dingen te vertellen, maar dit werkt gewoon niet altijd. Het heeft er nog niet voor gezorgd dat ik weer in die lekkere flow terugkwam. Waarom lukt dat niet?

Vanmorgen stelde ik deze vraag aan een vriendin. Zij het door andere oorzaken, zij kampt een beetje met hetzelfde probleem. Ik zei haar dat ik geloof in een energetisch geheel. Ik geloof namelijk in de maanstanden en dat deze van invloed zijn op ons zijn. Voor de een geldt dit misschien iets meer dan voor de ander.

Het is natuurlijk een mooi excuus om hierin te geloven en, besef ik mij nu, het is een mooie manier om niet de verantwoordelijk te dragen voor je humeur, voor je zijn van dat moment. De vraag: hoe kan het dat je je vandaag zo anders voelt dan de dag of weken daarvoor? wordt daar echter niet mee beantwoord. Een antwoord hierop vinden via deze manier kost weer onnoemlijk veel tijd. En is het niet zo dat wij ergens verantwoordelijk zijn voor hoe wij de dag beleven?

Het antwoord hierop kwam in de vorm van een mailtje van ‘Inspirerend leven’. In deze mail werden beide vraagstukken behandeld. Het eerste antwoord kwam inderdaad vanuit het Astrologische, Energetische geheel en het tweede antwoord kwam in de vorm van een boek van Louise Hay. Met het tweede antwoord kan ik nu op dit moment iets.

Het was een inkijkexemplaar van het boek van Louise Hay ‘Het sprekende hart’. Zij spreekt daarin over de kracht van onze gedachten, oude overtuigingen (dus oude gedachten) en dat wanneer je je bewust bent van je je gedachten dat er zoveel zichtbaar wordt. En dat ben ik met haar eens.

Een quote uit haar boek ‘Het sprekende hart’

Als we ons slachtoffer voelen, hebben we de neiging om ons af te zonderen. We voelen pijn en angst en blijven hopen dat iemand ons komt redden dat hij onze problemen zal oplossen. We krijgen nu de kans om onze kwaliteiten te ontdekken, die ons in staat stellen om een antwoord te vinden op de uitdagingen van het leven – niet als slachtoffer, maar zo dat we in onze kracht komen te staan. We zullen merken dat we – als we in contact komen met wat ik ons Innerlijk Zelf  noem – een bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de kwaliteit van ons leven. Het is een mooi gevoel om te beseffen dat we niet afhankelijk hoeven te zijn van een ander en dat we het fantastische vermogen hebben om positieve veranderingen in ons leven te bewerkstelligen. Dat is heerlijk bevrijdend! Sommige mensen worden afgeschrikt door deze bevrijding omdat ze lijkt op verantwoordelijkheid. Verantwoordelijk zijn is niets anders dan antwoorden vinden op de uitdagingen van het leven. Het is tijd achterhaalde overtuigingen en gewoontes los te laten.

Voor mij was dit al voldoende om te een bepaalde inwendige shift te voelen. Wil ik inderdaad nog steeds niet de volle verantwoordelijkheid nemen voor mijn leven? Zit ik nog steeds te wachten op ‘die persoon’ die mijn problemen gaat oplossen? Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen leven! Dit weet ik, maar dit besef kwam, met het lezen van bovenstaande quote,  weer even tot mij. De volgende vraag die ik mijzelf daardoor stelde was: welke gedachten heb ik gehad waardoor mijn flow is verdwenen?

En als je je gedachten van de afgelopen dagen even onder de loep neemt, dan kom je er echt achter. De afgelopen zijn mijn gedachten inderdaad nogal eens afgedwaald. Soms is het niet direct zichtbaar, maar ga situaties eens na. Zo heb ik best wel weer strijd gehad met onze jongste zoon en als vanzelf komen hieruit gedachten over mezelf vrij. Zoals je begrijpt zijn dit geen positieve gedachten. Je reageert met je gedachten op situaties. Deze gedachten kunnen oude overtuigingen zijn, in mijn geval is dat regelmatig het geval. Maar doordat deze gedachten vrijkomen, ook al is het maar voor een moment, ontstaat er een nieuw gevoel in jou en daarmee een shift in jouw zijn. 

Voor mij persoonlijk geld dat ik nog niet de volledig verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven op mij heb genomen. En dit geldt voor jou misschien ook wel. Hoe vaak schuif jij niet onbewust de verantwoordelijk van je eigen leven af aan de omstandigheden van het leven? Aan de situatie van het moment? Maar wat zijn de gedachten die jij hebt op dat moment? Heb je daar al eens naar gekeken?

Dus om antwoord te geven op de vraag: hoe kan het dat we ons vandaag zo anders voelen als gisteren? Naar mijn mening komt dat door onze gedachten. Ergens hebben wij met onze gedachten op iets gereageerd waardoor een shift in onszelf en in onze gedachten heeft plaatsgevonden. Deze gedachten hebben een gevoel tot gevolg. Een gevoel dat we met een nieuwe gedachte niet direct ongedaan kunnen maken. Op de achtergrond blijven we immers de andere gedachten zeggen. Het is dus inderdaad tijd om oude overtuigingen en gewoontes los te laten en nieuwe gedachten, gedachten die nu bij ons passen aan te leren.

Vertel jezelf een nieuw verhaal, ook al merk je niet direct het gevolg.

Fijne dag vandaag.

Liefs van mij,

Madelyn

Hierbij de link voor het inkijkexemplaar van het boek ‘Het sprekende hart’ van Louise Hay

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *