Het zonnetje lacht.

Zo de boodschapjes zijn binnen. Ik heb gewoon al voor de hele week eten in huis. Ik hoef niet meer na te denken over wat er gegeten gaat worden en of we er trek in hebben. Het ligt er gewoon al en daar doen we het mee. Ik merk de laatste weken hoeveel rust dit geeft en hoe fijn het is om niet elke dag naar de winkel te hoeven.

Ik had van het weekend een aantal dip momentjes. Op zich niet zo heel bijzonder Het is een terugkerend iets en ik accepteer dat het er is. Ertegen vechten doe ik niet, al kost de dag met die dipjes soms wat extra moeite en energie.

Wat een prachtig weer hebben we gehad van het weekend en wat heb ik daar van genoten. Ik heb weer even lekker een bakkie thee in de tuin gedaan en ik heb fijn gewandeld met onze jongste en zijn hond. De dagen worden weer langer (ook al lig ik om half tien al in bed 😉 ). Maar ook dat gaat weer voorbij. Voor nu is het belangrijk even te luisteren naar wat mijn lichaam vraagt.

’s Morgens als wij naar school rijden is het gewoon al licht. Heerlijk. Ik hou er van. En dat is gelijk de reden waarom ik altijd zo een zin heb in het nieuwe jaar. Het lijkt alsof op de eerste dag van het nieuwe jaar de dagen alweer langer zijn. Ik kijk dan al uit naar de zonnige dagen, de heerlijke geuren van de lente die in aantocht is, het zonnetje dat zich vaker laat zien. De heerlijke uurtjes die weer doorgebracht gaan worden in de tuin en al het groen dat zich weer laat zien. De bomen en planten die in de knop staan en langzaam hun blaadjes tevoorschijn laten komen.

Dat dit allemaal meewerkt aan een beter humeur daar ben ik van overtuigd. Dat ik er vrolijker van word, ook daar ben ik van overtuigd, maar de rest moet ik toch echt zelf doen.

Vandaag voelt het alsof ik het ritme van de dag weer beter versta. Ik heb rust in mijzelf en daar heb ik voor een groot gedeelte zelf voor gezorgd. Ik heb zojuist besloten dat de maandag mijn lanterfant dagje wordt. Ik mag alles maar moet niks. Vandaag heb ik gewoon weer zin om even lekker voor mijn huisje te zorgen. De bedden te verschonen, de ramen open te zetten. Maar ik deel ook tijd in om even lekker in mijn boek te lezen.

Ik heb de laatste weken ook ondervonden dat ik wel een doel nodig hebi n mijn leven. Ik weet alleen nog niet wat dit doel gaat worden. Maar daar ga ik de komende tijd proberen  achter te komen.

Ik kreeg van de  week een mailtje in mijn mailbox van Janneke de Geus waarin zij vertelde hoe een klant van haar haar vier doelen had bereikt door middel van een Focusboard. En toen voelde ik toch wel enige jaloezie. Het was geen weerstand, maar toch… dat het iets met mij deed betekent voor mij dat er een waarheid voor mij inzit. Ook hier wil ik mee aan de slag. Ik wil nieuwe doelen gaan stellen. Ik wil een nieuwe focus gaan stellen voor mijzelf. En het is gelijk een mooie uitdaging om hier een focusbord van te gaan maken.

Er ontstaat weer ruimte in mij en dat is zo een ongelooflijk fijn gevoel. Het betekent ook dat er af en toe ruimte is voor emoties om omhoog te komen. En deze kunnen soms best heel confronterend zijn, maar hoe je het ook went of keert, er zal toch een keer met de emotie gedeald moeten worden. En dat is prima. Ik geloof nog steeds dat een positieve mindset je daarin kan bijstaan. Ik merk dat ik de dagen weer beter aankan, dat het me minder moeite kost om de dagelijkse bezigheden te onderhouden. Dat ik uitgestelde zaken niet langer meer uitstel, maar er ruimte is om direct aktie te ondernemen. En hoe fijn is het om dat te ervaren. Dus wie weet kom ik weer een beetje dichterbij mijn eigen positieve persoon die ik ben.

En natuurlijk hoor ik nu dat stemmetje zeggen: nou ben benieuwd voor hoe lang! Maar Fuck it! Iedere dag is er een en laten we die dag uitbundig vieren. Laat ik mij die dag ongedwongen voelen en mijn enthousiasme delen. Geef het de aandacht die het verdient, vier die dag en wees gelukkig. Er zullen meer van die dagen volgen.

Ik denk dat ik ook eindelijk begrijp wat accepteren inhoudt. Ik hier al in mijn boek veelvuldig over geschreven, maar nu voel en ervaar ik pas wat het inhoudt. Ik kan met mijn verstand zeggen dat ik iets accepteer, maar zolang je het nog niet kan voelen, is de acceptatie nog niet volledig. Waarmee ik niet wil zeggen dat je iets niet alleen verstandelijk kan accepteren. Het gevoel volgt vanzelf, geef het tijd. Het accepteren voor mij betekent dat tegelijk een afscheid van een beeld dat ik voor mijzelf gemaakt had van hoe iets zou moeten of kunnen zijn. De werkelijkheid geeft echter een ander beeld. Ik kan hierom blijven rouwen of ik kan het accepteren en het beeld dat ik voor mijzelf gemaakt had loslaten.

En dat gehele plaatje omschrijft naar mijn idee het woord accepteren.

Het heeft mij twee jaar gekost om op dit punt te komen, maar ik heb weer een stap in de goede richting gezet. Met liefde, geduld, vertrouwen en steun van je omgeving kom je heel ver. En laat in godsnaam dat eisenpakketje aan jezelf los. Ik wil niet zeggen dat je helemaal geen verwachtingen van jezelf mag hebben, zolang het maar reële verwachtingen zijn. We willen ons vaak wel voordoen als Superwoman, maar we zijn het niet. Dus laat het idee dat je voor alles en iedereen moet zorgen alsjeblieft los. Het hoeft namelijk echt niet.

Zorg voor jezelf, daar heb je vast al een hele kluif aan. Geef het leven de tijd om te ontvouwen. Stel jezelf desnoods een doel. Krijg voor jezelf duidelijk hoe jij je leven graag zou zien en kijk dan naar de stappen die je hebt te nemen. Het komt echt niet allemaal aanwaaien, al hopen we dat vaak wel.

Je zal zelf de stappen moeten zetten, want als je dat niet doet leer je nooit lopen.

Een hele fijne dag gewenst.

Liefs van mij.

Madelyn

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *