Groentesoep

 

 

Zaterdag een heerlijke groentesoep gemaakt.

De laatste tijd eten we wat vaker een soepje. Dit was in het weekend al een beetje vaste prik, maar de laatste tijd hebben we ook op de doordeweekse dag een soepje gegeten, dan een wat speciale soep, zoals bijvoorbeeld de Pastinaak soep van Albert Heijn (ook erg lekker en voordelig als de soeppakketten in de aanbieding zijn).

Normaal ben ik nooit zo dol op mijn zelfgemaakte groentesoep, maar deze was erg lekker.

 

Hieronder het recept van de groente soep. Ik maak altijd grote pannen, dus dit recept is ook weer voor 6 liter soep. Met vijf á zes personen eten wij twee dagen soep. Lekker met een stokbroodje en kruidenboter.

  • 6 blokjes Maggi groenteboullion
  • 2 zakjes Basic (ah) groentesoep (in één pakje zitten 2 zakjes)    €  2,68
  • 2 pakjes AH diepvries soepgroente                                              €  2,68
  • Vermicelli (ik gebruik altijd Honig)                                                 €  0,95
  • 250 gram rundergehakt voor de balletjes                                      € 1,99
  • Basic (AH) gehaktkruiden                                                             €  0.39
  • 4 aardappels geschild en in blokjes gesneden

De bereiding is heel eenvoudig.

Vul de pan met 6 liter water, doe de boullionblokjes en de zakjes groentesoep erbij en zet de pan op het vuur. Ik roer de zakjes soep er altijd even met een garde door zodat er klonten ontstaan. Wacht tot de soep kookt en doe dan de diepvries groente en de aardappelblokjes erbij. De groente kunnen gewoon vanuit de vriezer in de pan (niet eerst laten ontdooien). De soepgroente hebben ongeveer 10 minuten nodig om mee te koken. Ondertussen meng je gehakt met de gehaktkruiden (gewoon het hele zakje gebruiken) en maak je kleine balletjes. Na een minuut of tien voeg je het pakje vermicelli bij, niet de hele stukken erin gooien, even tussen je handen breken. Voor 6 liter soep gebruik ik een heel pakje vermicelli (nu vinden ze dat hier allemaal weer erg lekker). Tussendoor even de soep doorroeren zodat de vermicelli niet aan elkaar gaat plakken. Als de balletjes gedraaid zijn doe je ook deze in de soep. Na een klein kwartiertje is de soep klaar. Lekker stokbroodje afbakken, kruidebotertje erbij et voila!

Eet smakelijk.

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *