Een opgeruimd huis is ook persoonlijke groei.

Trust in the hands of the Universe

Dat stond er op het labeltje van mijn theezakje. Toeval? Waarom dacht ik juist vanavond ‘laat ik deze thee toch nog een proberen’. Ik vind deze thee namelijk helemaal niet lekker. Ik was vergeten dat er een tekst op het labeltje stond en bedacht mij dat dat zo was toen ik het theezakje had opengemaakt.

Het Universum liet haar bestaan weer even weten.

De laatste tijd ben ik niet zo bewust bezig geweest met het vertrouwen in het Universum. Ik was er gewoon niet mee bezig. Op zich een goed teken, want ik heb het niet tegen mezelf hoeven zeggen. Betekent dat het dus beter gaat. Het was dus even een ‘O ja’ momentje.

Met mijn bakkie thee in mijn hand en de laptop op schoot lees ik een berichtje, op zich niet verontrustend, maar toch had ik er een bepaald gevoel bij. Mijn zei: “heb gewoon vertrouwen”. En gelijk moest ik aan het labeltje denken. Ik had het herinnerd te worden aan het vertrouwen in het Universum blijkbaar later pas nodig.

Heb vertrouwen, er wordt voor je gezorgd.

En zo is het maar net. Wanneer je handelt vanuit een goed hart, dan zorgt het Universum dat goed op je pad zal komen. Als ik het zo schrijf kost het toch ietwat moeite om het volledig te voelen. Angst dat het niet zo is, ligt op de loer.

En hier kun je dan de kracht van je gedachten mooi weer gebruiken. Angst is het gevolg van een gedachte, en gedachten kun je veranderen. En daar ben ik het helemaal mee eens. Dit is namelijk waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest waardoor het bewust omgaan met vertrouwen op het Universum niet in mijn gedachten was. Ik heb mij vooral gericht op mijn gedachten.

Dat deed ik gisteren en dat deed ik ook vandaag.

Gisteren was echt een ‘moeie dag’. Ik voelde mij overspannen en mijn lijf voelde zwaar. Ik heb het er laten zijn en goed geluisterd naar mijn behoeftes van die dag. Het woord moeten zorgde ervoor dat mijn hartslag een sprintje trok. Er zijn altijd een aantal dingen die je wel moet doen. Je moet koken. Je moet boodschappen halen.

En ik moest echt even naar de Action om een hondentuigje te halen. O ja, en de hond moest echt op straat. Maar ik mocht vooral van mezelf luisteren naar mijn behoeften. En dat was zeker niet om met de hond op straat te gaan. En daar kwam de kracht van de gedachten, de kracht van de verbeelding toch maar weer mooi van pas.

Zie het eindresultaat.

Het beessie heeft het echt nodig lekker even te kunnen rennen en vrij rond te lopen, lekker te kunnen struinen langs de waterkant. Het geeft mij voldoening als hij dat heeft kunnen doen. Dus niet even zomaar op straat, nee lekker een flink stuk wandelen.

Voor mij had het alleen maar voordelen om een rondje met de hond te doen. Hond blij, ik dubbel blij vanwege de voldoening dat de hond het naar zijn heeft en ik zelf opknap van een wandeling in de buitenlucht.  Het was dus vooral het kijken naar hoe ik mij na de wandeling zou voelen (kracht van verbeelding) dat mij overtuigde om te gaan wandelen.

En het werkte. Ik was mentaal opgeknapt van de wandeling. Daarna kwam mijn vriendin een bakkie doen en is de hele dag blijven hangen. Uiteindelijk was het een fijne dag.

Verrot uit bed.

Ja, zo stond ik dus vanmorgen op. Totaal verrot! Maar mij nog een keer zo voelen als de dag ervoor zou ik niet toelaten. En ook hier waren mijn gedachten en mijn verbeelding weer een grote kracht in het geheel. Ik ben er inmiddels achter dat een opgeruimd huis, het in huis hebben van de boodschapjes voor meerdere dagen rust creëert. De afgelopen week was mij dat niet zo goed gelukt en ik heb gemerkt wat een onrust dit geeft. Vandaag moest ik dus echt het huis doen. Zolder is bij ons meestal een ondergeschoven kindje. En als we niet weten waar het neer moeten zetten, verdwijnt dit dus naar zolder.

Aangezien het speelgoed van mijn zoon en de wasmachine op zolder staat, word ik verschillende keren op een dag geconfronteerd met de chaos daar boven. Al is het huis spik en span, als de zolder zo een chaos is, voelt het huis niet als opgeruimd.

Ik heb er eigenlijk nog geen ritme in gevonden om het huis geordend te houden en langzaam slaat de chaos dan weer toe in de vorm van rondslingerende kleding, speelgoed, vastplakkende tandpasta en matte druppels op het douchescherm. Met als gevolg onrust en ik denk zelfs vermoeidheid. Je wordt immers verschillende keren op een dag met zaken die je eigenlijk moet doen, maar toch liever even overheen stapt.

Vandaag dus niet.

Met het eindresultaat in mijn hoofd en het gevoel dat ik daarbij zou hebben, heb ik een tijd voor mezelf neergezet om de klus te klaren. En dan natuurlijk geen uurtje om alles te doen. Nee een serieuze tijd. Ik had met mezelf afgesproken dat ik om één uur klaar wilde zijn (ik begon om tien uur).

En dat is mij gewoon gelukt. Tussendoor had ik wel even een momentje van ‘ik heb geen zin meer’, maar ik denk dat je begrijpt wat deze gedachte dat je doet als je dit blijft zeggen. Gelijk had ik het eindresultaat weer voor ogen en herinnerde ik mijzelf eraan dat ik tot één uur te gaan had. Voor mij werkt deze manier perfect op de dagen dat ik dus al verrot mijn bed uitkom.

Natuurlijk kan ik helemaal meegaan in mijn gevoel en er opnieuw voor kiezen niets te doen. Maar ik weet dat ik mij aan het eind van de dag dan echt niet beter voel. Waarschijnlijk voel ik mij dan nog slechter omdat de kaboutertjes nog steeds mijn huis niet gevonden hebben en ik de volgende dag dan alsnog aan de slag moet. Nu heb ik morgen gewoon een hele ochtend voor mezelf.

En je zal zien dat je als je jezelf er even toe zet, je vaak nog meer doet dan je je had voorgenomen.

Zo heb ik om vier uur mijn ijskast nog even lekker schoongemaakt en wat een word ik blij als ik deze nu open.

Zorg voor een goede fundering.

Dat is eigenlijk wat ik met heel woorden probeer te zeggen. Ruim je ruis op. Dus zorg dat alles waar jij je aan stoort of wat jou onrust brengt weg is. De schone ijskast was vandaag voor mij de kers op de taart. Hoe vaak open je een ijskast? Dus als deze een schoonmaakbeurt (ruis) nodig heeft, hoe vaak wordt je dan op een dag geconfronteerd met deze ruis? Dit zorgt uiteindelijk voor een ontevreden gevoel.

En dat is dan slechts maar een klein mankementje, maar die kan er wel voor zorgen dat je hele fundering in elkaar stort.

Het kan een flinke tegenvaller zijn, maar ook bovenstaande is nodig om persoonlijke te kunnen groeien.

Fijne nacht.

Liefs van mij.

Madelyn

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *