Een nieuwe aanpak

Vorige had ik al even een berichtje gedeeld op Facebook over het Focusbord van Janneke de Geus . Ik ben daar zelf maar gelijk mee aan de slag gegaan. En ik moet zeggen dat het heel erg verhelderend werkt en rust geeft. We hebben een nieuwe printer aangeschaft en heb het gratis E-book voor het gemak maar even uitgeprint. Hoe fijn is dat en hoe gaaf is het dat we nu dubbelzijdig kunnen afdrukken. (Hoe blij kun je zijn met een printer 🙂 ).

Een nieuwe aanpak

Ik heb besloten om het leven eens anders aan te pakken. Ik wil nu eens echt starten met creëren. Laat het leven maar beginnen.  Al enige tijd ben ik bezig met het ontdekken wat het precies is dat ik wil. En hoe harder ik nadacht over alles, hoe verder ik weg kwam te staan van dat wal ik wil. Althans dat gevoel had ik. Ik weet namelijk helemaal niet wat ik wil. Ik wil zoveel dat ik het spoor even bijster was.

Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind. Mijn dagen waren wederom weer tekort geworden. Een ontevreden gevoel overheerste omdat ik geen antwoorden op vragen kreeg.

Met het Focusbord heb ik dit kunnen reorganiseren en weet ik waar ik mijn focus op wil leggen. Er stonden een aantal voorbeelden in het E-book waar ik gelijk een gevoel bij had. Ik heb er leuke plaatjes en teksten die mij aanspraken bij gezocht en het Focusbord siert mijn muur.

Het schrijven voor mijn blog geeft al een tijdje een onbevredigend gevoel. Ik heb er zelfs over nagedacht om te stoppen. Dat is echter niet wat ik wil. Ik ben eigenlijk gewoon klaar met mijn manier van schrijven. We weten het nu allemaal wel. Het leven kent nu eenmaal Ups and Downs en aan de downs wil ik niet meer aandacht besteden dan noodzakelijk is. Het erover schrijven brengt een bepaald gevoel met zich mee waardoor ik een soort blijven hangen in de downs.

Nee, wil ik een nieuw leven opbouwen dan zijn er een aantal dingen die om verandering vragen, waaronder mijn blog. Hoe ik dit wil gaan doen dat weet ik nog niet precies. Wel heb ik mij voorgenomen om wekelijks een blog te gaan schrijven. Op deze manier hoop ik wat meer regelmaat met het schrijven te creëren en houd ik tijd over om aandacht aan andere zaken te besteden.

Mijn gestelde doelen

Ik heb vier doelen gezet:

  1. Ik organiseer mijn huis, kast voor kast, kamer voor kamer
  2. Ik heb een duidelijk overzicht van mijn inkomsten en uitgaven (administratie is op orde)
  3. Ik werk mijn schulden weg
  4. Ik verdien mijn eigen inkomen

Een aantal van deze doelen stonden op een voorbeeldlijstje en deze gaven tijdens het lezen gelijk rust. Deze doelen zijn dus belangrijk voor mij om rust te creëren. Ik heb gelijk maar daad bij woord gevoegd en mijn keuken eens flink onderhanden genomen. Nieuwe kussenhoesjes gekocht en een tafeltje geschuurd. Rust! Het is heerlijk om nu beneden te zijn. Het is opgeruimd en omdat er flink wat weggegooid is (en in mijn schrijfkamer staat) heerst er een rust beneden.

Een doel hoeft niet binnen een dag klaar te zijn. We willen het uiteraard wel leuk houden. Dus voor de komende maand staat mijn huisje op de planning. Ik heb het opgedeeld in blokken. Vandaag staat het gasfornuis op de planning en dat is het. Maar ik ben ermee mee bezig en het resultaat geeft een goed gevoel.

Zo is dat met de andere doelen ook. Mijn administratie is iets dat ik tussendoor kan doen. Schulden wegwerken gaat wat langer nodig hebben en mijn eigen inkomen verdienen heb ik als doel gesteld omdat ik heel graag mijn bijdrage wil leveren en ik gewoon voor het eerst in mijn leven eens het gevoel wil hebben dat ik zelf geld verdiend heb.

Het hoe? Dat heb ik even losgelaten. De eerste twee doelen zijn nu mijn prioriteit. Daarnaast heb ik geen idee met wat ik een inkomen wil verdienen. Door wat teksten op mijn focusbord te plakken die mij aanspraken ben ik wel iets dichter bij ‘het hoe’ gekomen. Apart dat deze teksten toch allemaal betrekking op schrijven hadden 😉 .

We willen te snel en te veel

Dat is tenminste mijn makke. En doordat we te snel en te veel willen, duwen we onszelf alleen maar verder de ladder af. Het zal een vorm van controle willen hebben, zijn. Maar feit blijft dat je er geen controle over hebt. Sommige dingen kun je gewoon niet afdwingen en zul je de tijd moeten geven.

Weet dus wat je wilt. En als je het even niet weet, laat het dan gewoon even los. Ga aan de slag met het Focusbord, blader tijdschriften door en knip alles uit waar jij een fijn gevoel bij hebt. Soms is het doorbladeren al genoeg om meer richting te krijgen.

Ermee bezig zijn op een zachte manier zorgt er naar mijn idee wel voor dat er ongemerkt iets in gang gezet wordt.

Waar ik vandaag blij van werd

Het schrijven van mijn ochtendpagina’s heb ik ook even stopgezet. Ook dit ging mij tegenstaan omdat ik maar bleef hangen in hetzelfde. Ik wil vooruit en ik had niet het gevoel dat dat gebeurde door me op hetzelfde te blijven richten.

Al een aantal weken neemt mijn jongste zoon een lijstje mee naar huis. Bovenaan dit lijstje staat: Dingen waar ik blij van werd vandaag. En daaronder de ruimte om een aantal dingen op te schrijven. Deze lijstjes sierden onze ijskast en op een avond liep ik ervoor bij en bedacht ik mij, dat ga ik doen.

Dus (bijna) elke avond maak ik een lijstje met tien punten waar ik die dag blij van werd. Het maakt dat je even stil staat bij de vreugdevolle dingen van die dag.

Mijn dagboek gebruik ik nu als een soort ‘bullet journal’ . Hierin schrijf ik mijn to-do lijstjes, mijn planning en mijn lijstje waar ik blij van werd die dag. En dat bevalt goed. Wederom geeft dit rust en ik verleg mijn aandacht hiermee op punten waar ik een goed gevoel krijg. Last but not least: IK DOE. Dit is uiteraard wel een belangrijk gegeven. Ik stel niet langer uit.

Wat heeft het voor zin lijstjes te maken als je er toch niets mee doet?

En daar was ik heel goed in. Lijstjes maken, van alles opschrijven en er vervolgens niets mee doen. Niet zo gek dat je dan blijft hangen in een verhaal dat enkel op papier staat.

Welkom in het leven van de levenden 😉

Fijne dag vandaag.

Liefs van mij, Madelyn

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *