Courgettesoep

Voor ongeveer 6 liter soep.

  • 8 courgettes
  • 3 of 4 aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pakjes boursain
  • boullionblokjes voor 6 l soep (runder of groenteboullion)
  • 6 liter water
  • zout en peper naar smaak

Snijd de courgettes en de aardappels in grove blokjes. De ui en de knoflook mag je iets fijner snijden, maar uiteindelijk wordt alles gepureerd met de staafmixer, dus hoeft allemaal niet zo precies.

Fruit de ui in een beetje (olijf)olie en voeg de knoflook toe. Roer alles even om en voeg dan de boullionblokjes toe. Verkruimel de boullionblokjes een beetje en roer met de ui en knoflook om. Voeg de gesneden courgettes en aardappel toe. Even omscheppen en dan het water toevoegen.

Laat het geheel nu koken totdat alles gaar is (ongeveer 20 minuten).

Als alles gaar is, schep ik zelf altijd een maatbeker boullion uit de pan. De soep is een gebonden (dikke) soep. Als ik de soep te dik vind, voeg ik het uitgeschepte boullion weer toe.

Pureer nu alles met de staafmixer tot de soep een glad geheel is. Voeg de pakjes Boursin toe. Boursin is best machtig van smaak, je kan dus ook eerst één pakje doen, even proeven en dan nog een pakje toevoegen.

Als laatste voeg je eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.

Wij eten deze soep meestal met een stokbroodje of toastje met brie en port salut of andere kaasjes. Voor ons is dit een heerlijke maaltijdsoep en met vijf personen eten wij hier zeker twee dagen van.

Dit recept is het luxe recept. Heb je te maken met een budget van ongeveer €10,00, dan kun je de Boursin vervangen voor Garlan roomkaas. Deze is minder sterk van smaak, maar een uitstekende vervanger. De courgettes zijn ook niet altijd in de aanbieding of soms zijn ze erg klein, dan kun je de courgettes ook vervangen voor 2 zakken spruitjes (bij 6 liter soep).  De luxe kaasjes zijn bij een budget van €10,00 te vervangen voor een lekkere mediteranese of tomaten tapenade (€1,35 bij de Aldi) en een goedkope brie van bijvoorbeeld Aldi of AH.

Ook lekker hierbij zijn uitgebakken spekjes.

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *