Cadeautjes van het leven.

Wat een verwennerij. Autootje in de garage voor een beurt en ik mag naar boven voor een heerlijk bakkie koffie. Uiteraard niet zonder een vers croissantje welke staan uitgestald op de receptiebalie. Wat een service.

Ik word naar boven doorverwezen waar de koffie staat. En wat werd ik blij van het aangezicht boven. Er is gewoon een soort bruin café ingericht. Er is een barretje en aan de muur hangen allerlei oude spulletjes, van gereedschap tot oude typemachines. En ik had nog wel overwogen om even tussendoor een boodschap te gaan doen.

Dit vind ik kleine cadeautjes.

In eerste instantie had ik mij al bedacht om lekker te lezen tereijl ik zou wachten tot de auto klaar was. Ik had het al helemaal uitgedacht. Besloten om het boek toch maar thuis en een bericht voor mijn blog te schrijven. Gewoon zomaar even ‘out of the box’ denken. Laten we eens gek doen!

Maar bij de garage aangekomen kan ik het toch niet laten te vragen hoe lang het ongeveer duurt. Een uur en een kwartier ongeveer. Ja en dan gasn de radartjes aan het werk. In dat uur kan ik namelijk mooi even heen en weer naar de Lidl, dat zou ik eigenlijk doen nadat de auto klaar was, maar dat ga ik misschien niet redden nu. Mmmm, zal ik wel, zal ik niet? Ik krijg zelfs een leenauto aangeboden.

Ik ben blij dat ik besloot niet te gaan.

En zo gaat dat vaker. We nemen ons voor iets te doen en vervolgens stappen we daar vanaf.  Niet altijd een verkeerde keuze, maar is het niet zo dat we ons daar achteraf nog wel eens rot over voelen?

Her lijkt af en toe wel of we, nou ja ik dan, totaal voorbij gaan aan het leven. De gaatjes die er zijn weet ik altijd wel weer op te vullen. Want god wat voelt dat goed als we dat maar weer gedaan hebben. Is dat nou echt wel zo?

Wat hebben we er op lange termijn aan?

Nee ik had besloten geduldiger te zijn en het leven de tijd te geven zich opnieuw voor mij te ontvouwen. Dan moet ik het leven ook wel die kans geven. Dan is het aan mij deze kleine cadeautjes te zien en te ontvangen. Ze geven kleur aan een soms best wel grijze dag.

We zullen deze cadeautjes misschien niet altijd als zodanig zien, maar wie zijn wij om deze cadeautjes te negeren?

Welk cadeautje heb jij vandaag ontvangen? Denk er eens over na, wees je er eens bewust van, er is vast wel iets te vinden.

Liefs van mij.

Madelyn

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *