Als ik dan toch bezig ben …

Als ik dan toch bezig ben, laat ik er dan maar gelijk een blogje tegenaan gooien.

Hij staat erop.

Ik heb zojuist mijn live video op Facebook opgenomen en hij staat erop. Achteraf zijn er dan toch nog woorden die ik had willen zeggen, maar vergeten ben te zeggen. Ik moet je zeggen dat de ‘eenentwintig dagen op reis` nu al voor mij werken. Ik merkte tijdens het voorlezen van mijn opdracht, dat ik er wel een andere vorm aan heb gegeven dan van een gewoonte af te komen.

Ik heb er een doel van gemaakt. Tijdens het opschrijven van wat ik wilde. kwam vooral mijn blog naar voren. En dan vooral het delen van wat voor mij werkt en dat ik daarmee jullie weer kan helpen. Ging mijn aandacht een aantal maanden geleden nog vooral naar geld uit, was dit vandaag totaal geen issue.

Geld is nooit het probleem. Dat ben jij.

Dat is een inzicht waar ik een aantal maanden geleden al achter was gekomen. Ik denk eerlijk gezegd wel meer dan een aantal maanden geleden. Maar het is ook echt waar. Voor mij is het waar. En vandaag kwam het dus ook helemaal niet naar boven. Wel dat ik een financieel onafhankelijk leven wil, maar het verborgen verlangen hierachter is mijn taak hier op de aardbol.

Ik heb altijd geloofd dat ik niet zomaar hier op aarde rondloop. Dit klinkt wat zweverig, ik heb altijd geloofd dat wat ik tot voor kort geleden heb gedaan, niet was wat ik hier had te doen. Oké, klinkt ook een beetje zweverig. In ieder geval kwam tijdens de opdracht wel naar voren dat ik er blij van wordt dat ik van meerwaarde kan zijn voor andere mensen. Dat een ander inderdaad iets heeft aan wat ik heb te delen. Dat het de ander helpt.

Ik kan de ideeën allemaal in mijn hoofd laten, of ik kan er mee aan de slag gaan. Vandaar dat ik mijzelf ook in het diepe heb gegooid met deze reis. Er is zeker wel iemand van mijn volgers die ik hiermee kan helpen.

Geen diploma nodig.

Ik kan wachten tot ik diploma’s heb, maar om je medemens te helpen, heb je geen diploma nodig. En mijn lezer is altijd nog degene die bepaald of dat wat ik te bieden heb voor hem of haar werkt.

Ik heb veel gehad aan het boek ‘Big Magic’ en dan vooral het stukje waarin Elizabeth Gilbert schrijft dat je je ideeën moet vastgrijpen. er een contract mee aan moet gaan, want anders gaat het idee naar een ander. Hoe vaak heb ik niet gezien dat de ideeën die ik had, korte tijd daarna door een ander zijn uitgevoerd. De enige reden daarvoor is dat de ander er daadwerkelijk iets mee heeft gedaan.

Mijn vriendin zei het al.

“Je hebt altijd van die goede ideeën, maar je pakt niet door”. En dat ga ik vanaf nu wel doen. Ik ga nu werkelijk met mijn ideeën aan de slag. Ik ga er tijd voor vrij maken en ik geef het al mijn toewijding. Een idee wat je niet hebt uitgeprobeerd is nooit een geslaagd idee.

Ik weet zeker dat ik het kan. En ik weet ook zeker dat er animo voor is. Doe het met wat er nu voor handen is. En zoals ik in het filmpje zei, er blijkt ineens ruimte beschikbaar. Dus niet gaan zitten afwachten, nee gooi jezelf nog maar eens in het diepe.

En niet in de angst gaan zitten. Nee ervoor gaan.

Begin van het jaar heb ik gezegd dat ik mijn agenda vol wil hebben, dus tijd voor actie (oké, dat hardop zeggen, zorgt toch wel voor een beetje angst).

Eind 2016 schreef ik in mijn boek, dat het tijd wordt dat ik zichtbaar ben, en dat moet ik nu maar eens waar gaan maken. Waar een wil is een weg. Dus geen ruimte meer voor excuses.

Het komt goed.

Ideeën ontstaan en krijgen vorm. Het komt goed. Zo niet dan toch.

Liefs van mij.

Madelyn

Hier de link voor mijn Facebook filmpje. Ja ik ben heel benieuwd

Hier de link voor mijn boek. Ja die wil ik hebben.

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *