Als een bruid met een donkere sluier

Voor alles is een tijd en plaats. En gisteren was het een tijd van stil zijn en stil staan. Na onze ontmoeting met de reuzen heb ik wat tijd ingelast om alles even te laten bezinken. Misschien puur uit eigen belang, maar wat voor mij geld, geldt misschien ook wel voor jullie.

De energie van de maan

Bewust of onbewust, maar de invloed van de volle maan was goed voelbaar in mijn boemeltrein. In het dagelijkse leven sta je er niet direct bij stil, maar in de prachtige omgeving waarin wij de laatste dagen vertoeven verlichtte de maan het hele gebied. Het kon dan ook niet anders dat de volle maan zich in haar volle hoedanigheid aan ons toonde.

Wat een prachtig plaatje. En hoe bijzonder dat deze maan zo een invloed kan hebben op hoe wij ons voelen. Emoties zijn in versterkte vorm aanwezig. Dit geldt voor zowel de positieve als de negatieve emoties.

Het kan je nogal overvallen waardoor je je gaat afvragen wat er met je aan de hand is. Hoe kan het dat je van de ene op de andere dag zo bent omgeslagen qua humeur? Dat alle emoties zo intens ervaren worden? Het is alsof een wolk over ons heen waadt met haar enorme sluier.

Als een bruid met een donkere sluier

Door mijn eigen versterkte emoties heb ik niet zo goed gezien hoe het met jullie is vergaan op deze dag. Voor mij persoonlijk leek het alsof deze wolk zich voordeed als bruid met een donkere sluier. Alle negatieve emoties waren in volle kracht aanwezig.

Je ertegen verzetten heeft geen zin. De sluier is zo lang, dat het onmogelijk is er aan te ontsnappen. Het beste dat je kunt doen, is te accepteren dat het er is en ondertussen luisteren naar wat het je te vertellen heeft. Al is het een donkere sluier, het is een magische sluier en uit deze sluier vallen de mooiste, gouden letters die je ooit hebt gezien. Als vallende sterren vinden zij hun weg naar beneden.

Zo snel dat je de letters in eerste instantie niet eens herkend. Maar zodra ze op de grond terecht zijn gekomen, zie je welke woorden ze samen vormen.

In eerste instantie voel je wellicht de behoefte om ertegen in te gaan. Als je een gum in je handen had gehad, had je ze waarschijnlijk gewist. Al bevinden we ons in een magische land, de magie werkt alleen op wat zichtbaar dient te zijn voor jou.

De woorden vormen het refrein

En alles dat jij ervaart tijdens de reis met mijn magische boemeltrein, is wat zich zichtbaar diende te maken zodat jij verder kunt. De gouden letters, die als vallende sterren naar beneden kwamen, vormen de woorden van het refrein van jou lied. En soms is het deuntje zo aanstekelijk deuntje dat het de hele dag in je hoofd blijft hangen.

Soms is het refrein van het lied zo mooi dat het je ontroert. En het kan zelfs voorkomen dat je direct een hekel hebt aan het lied.

Wat je ook ervaart, de beslissing is aan jou of je meezingt.

Liefs van mij,

Madelyn

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *