45 jaar, wat klinkt dat ontzettend mooi.

Ik ben uiteraard van plan om er nog eens 45 jaar aan vast te plakken, maar wat een volwassen leeftijd. Ik kan er niets aan doen, zo voelt het echt. Misschien omdat ik voor het eerst in mijn leven het gevoel heb dat ik (wij) echt op eigen benen staan. Misschien omdat ik het gevoel heb dat ik mijn leven voor het eerst inricht zoals ik dat wil. Let’s life begin.

Donderdag was er toch wel weer een negatief gevoel in mij geslopen. Wat oud zeer kwam naar boven en daarop toch wel wat tegenslagen. Ik heb echt geprobeerd om mijzelf een ander verhaal te vertellen, maar dit kostte veel moeite en ik kon mij niet helemaal losmaken. De flow waar ik in zat was er niet meer. Dat was toch wel even een flinke tegenvaller. Je ertegen verzetten helpt niet en er boos om worden al helemaal niet. Het was zoals het was.

Het vooruitzicht op een heerlijke high tea met mijn schoonmoeder maakte de strijd lichter. Een strijd die zich op de vrijdagochtend toch nog even voortzette maar dan in de vorm van mijn zoon. Ja, omtrent zijn autisme heb ik echt nog een hele weg te gaan zodat ik hem kan gaan begrijpen. Maar gelukkig was daar mijn schoonvader die het wel en wee van mijn kleine man kon doorbreken en hebben zij een hele leuke dag gehad samen en hebben mijn schoonmoeder en ik heerlijk genoten van alle lekkernijen die wij voorgeschoteld gekregen.

Dit was voor mij het moment dat mijn patroon doorbroken werd. Want wat heb ik genoten en wat voelde ik mij verwend. Wat een ontzettend leuk idee van mijn schoonouders om dit cadeau te doen. Het zag er allemaal zo mooi uit, smaakte heerlijk en we hebben fijne gesprekken gehad. Als extraatje kreeg ik nog mooie voorjaarsbloemetjes. Het zijn van die kleine cadeautjes die het leven mooi maken en ik word nu eenmaal zo gelukkig van het voorjaar in huis te hebben.

Met mijn verbeterde humeur en de voorjaarsbloemetjes (en mijn tulpen) kwam ook de flow weer terug. Ik had door de high tea weer wat ideetjes opgedaan. Vanmorgen heb ik wat brochures erbij gepakt van een intuïtieve schrijfworkshop die ik een aantal maanden geleden, tijdens een spirituele beurs, heb gedaan. Ideetjes nemen vormen aan. Zaak om hier daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Maar… eerst heb ik nog drie maanden vrijaf.

Mijn dag begon vandaag om zeven uur met een heerlijk ontbijtje, geserveerd door manlief gekleed in enkel zijn shorts (ik kon het niet helpen dat mijn gedachten toch even afdwaalden naar Fifty Shades 🙂 , oké het was geen spijkerbroek, maar het binnenpretje zo op de vroege ochtend was leuk). Ik maak er een grapje van, maar de waardering die ik voelde was enorm. Wat een liefde. Daarna kwamen de jongens met hun cadeaus en dit hele plaatje maakte het moment compleet.

Ik ga vandaag genieten van mijn verjaardag, ik ga genieten van de mensen om mij heen. Verjaardagen zijn vaak dagen waar ik tegenop zie, maar vandaag voel ik dat niet zo. We houden het klein en dat zorgt dat er geen stress aanwezig is. Ik ben best een goede gastvrouw, maar verjaardagen zijn gewoon niet zo aan mij besteed. Vandaag is  er de ruimte om te genieten.

Ik ga straks eerst even een groot hondje met de hond wandelen, genieten van de winterse kou en een frisse neus halen. Nog wat laatste boodschapjes halen, wat dingetjes voorbereiden en verder vooral genieten van wat is. Ik merkte dat mijn negatieve bui mij vooral weer liet zien wat er niet was, maar hoe mooi, en hoe fijn is het om te kijken naar wat er wel allemaal is.

Soms vergeet ik het even of neem ik het voor lief.

Nu luister ik net naar het gezongen verjaardaglied van mijn vriendin en bedenk ik het volgende:

Het is niet dat we het voor lief nemen, we zijn gewoon niet altijd in staat zijn om het mooie te ontvangen

Maak er een mooie dag van.

Liefs,

Madelyn

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *