Laat het ontstaan

De geur van de lente, ik hou ervan. Ik kan de geur niet omschrijven, misschien is het meer het aangezicht van de lente. De lucht lijkt zachter te zijn. Vogeltjes die fluiten. Koolmeesjes die ons vogelhuisje bezoeken. De zon die vaker van haar laat zien. De hemel die er blauwer uitziet. (Behalve voor de mensen in Groningen dan šŸ˜‰ ). Ja het stemt mij gelukkig.

Met de lente komen de plannen

Vanmorgen stond ik even in mijn tuintje en toen merkte ik dat ik dat er gelijk allerlei plannen in mijn hoofd aan het ontvouwen waren. Het is net alsof de lente mij weer energie geeft om te gaan ondernemen.Ā  Ik kreeg zin om mijn tuintje gezellig te maken en op te ruimen. (Mijn tuintje is op dit moment een opslagplaats voor hout en wat andere rommeltjes)

Het lukte mij weer om in de toekomst te kijken. Ik zag mezelf weer over mijn erf lopen en wandelingen maken door mijn eigen weiland. Ik zag die enorme tuin weer voor mij. En of het nu een waarheid gaat worden of niet, ik haal er voor dat moment mijn geluk uit.

De lente geeft mij weer zin in het leven.

Het leven behandeld mij goed

Life treats me well. Aan deze woorden moest ik even denken vanmorgen. Het stemmetje dat op deze momenten iets anders zegt, zeg ik vriendelijk gedag en laat haar passeren. Het leven is goed voor mij. De laatste paar dagen zijn er weer momenten aanwezig dat ik dat werkelijk zo ervaar.

Twee dagen geleden had ik ineens het gevoel: ik heb alles wat mijn hartje begeert. En wat een fijne gedachte is dat. Ik heb gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer eens een begin gemaakt in een roman. Mijn leven kent nog lang geen ritme, geen balans, maar ik ben zeker op weg dit te creƫren.

Het is niet dat ik ongeduldig ben geweest. Niet echt tenminste. Ik had alleen de hoop gevestigd dat mijn leven direct de vorm aan zou nemen waar ik naar verlang. Maar waar verlang ik naar? Wat wil ik nu eigenlijk?

Geef het tijd

Het heeft tijd nodig om een oud ritme uit je systeem te krijgen. Ik geloof niet dat dit met ongeduldig zijn te maken heeft. We vergeten het gewoon de tijd te geven en hebben een verwachting van hoe de dagen eruit zullen zien. Ik denk dat je daardoor even je focus verliest. Voordat je het weet heb je je leven alweer ingevuld met van alles en nog wat en haalt haast en ontevredenheid je in.

Dat geld in ieder geval voor mij.

Daarnaast vergat ik om ook even een rustmoment in te lassen. Gisteren had ik daarom maar eens een rustdag ingelast. Ik wil mijn focus weer terug. Ik wil weten waar ik naartoe ga, welke richting ik op wil. Hoe wil ik dat mijn leven eruit ziet?

Er is echt heel veel dat ik in mijn hoofd heb. Het is een chaos in mijn hoofd door alles wat ik wil en wil laten ontstaan. Deze chaos zorgt dat zaken door elkaar heen gaan lopen en ik het overzicht kwijtraak.

Je raakt kwijt waar je naartoe wilt door alle ideeƫn die je hebt.

Neem even afstand

Hoe zie ik mijzelf over een jaar? Dat is de vraag die ik mijzelf gisteren stelde. Want hoe zie ik mezelf over een jaar of zelfs over een half jaar? Ik weet het niet. Doordat ik mezelf deze vraag stelde ontstond er wel een soort rust. Door mezelf deze vraag te stellen lukte het mij om even afstand nemen van alle ideeƫn in mijn hoofd.

Om antwoord te vinden op de vraag besloot ik een visionbord te maken. Ik had wat tijdschriften gepakt en besloot een bord te maken met daarop plaatjes van hoe ik mezelf zag en alles wat daarbij hoort. Nou het bord is er niet van gekomen, maar het doorbladeren van de tijdschriften zorgden al voor orde in de chaos.

Niet dat ik het antwoord op mijn vraag al heb gevonden. Nee, tijdens het doorbladeren werd ik mij ervan bewust hoe fijn het was de tijd te nemen om dit te doen. Even de tijd te nemen voor mezelf. En hoe raar het ook klinkt, dat heb ik al een tijdje niet gedaan. Tijd nemen voor mezelf. Tijd nemen om te lanterfanten.

Natuurlijk doe ik wat ik wil. Ik schrijf op mijn blog. Maak leuke verhaaltjes voor de reis die ik met jullie maak. Het is fijn om in mijn kamertje te vertoeven en daar tot rust te komen. Maar echt tijd nemen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heb ik niet gedaan.

Ik had allerlei boeken meegenomen uit de bibliotheek. Boeken met een boodschap zodat ik ook nog eens wat zinnig te melden heb op mijn blog. En dat is ook echt wel waar ik naartoe wil. Maar geef het tijd. Ik heb mezelf drie maanden gegeven dat ik niks mocht ondernemen van mezelf, maar ondertussen heb ik mezelf wel een aantal dingen opgelegd. Ik heb een ‘moeten’ voor mezelf gecreĆ«erd in mijn proeftijd.

Een stapje terug in mijn verwachting

Ik neem dus weer even een stapje terug in de verwachtingen die ik mezelf alweer had opgelegd.

Geef het leven de tijd zich te ontvouwen

Vraag en het wordt gegeven, het hoe hoef jij je niet druk om te maken. En dat is precies wat ik ga doen door weer even de focus te leggen op hoe ik mezelf zie. En in welke vorm dat gaat komen, laat ik weer even over aan het Universum.

Heb vertrouwen. Teveel ben ik weer bezig geweest om de controle over het hoe vast te grijpen.Ā Kijk naar wat wel goed gaat. Ik ben mij te weinig bewust geweest van alles dat wel goed was. Ik zag het heus wel, maar heb er te weinig bij stil gestaan.

Misschien ben ik toch wel ongeduldig geweest

Maar hoe fijn was het om gisteren even niets te doen. Gewoon even gedachteloos door wat tijdschriften te bladeren. Hoe fijn was het even niet bezig te zijn te zoeken naar tekens die mij een richting konden geven. Hoe fijn was het weer eens even gewoon te zijn. ’s Avonds de deur dicht te trekken van mijn kamertje en te zeggen: “Voor vandaag is het even klaar”.

Hoe fijn voelde het om alles even los te laten en de rust te hebben om weer even mee te reizen met de personages in een roman?!

Wanneer je probeert controle te nemen over het leven, neemt het leven de controle over jou.

Geef het leven de tijd zich te ontvouwen. Probeer er geen controle over te nemen, want voordat je het weet heeft het leven je in haar greep terwijl het juist de bedoeling is om naast elkaar te staan. Jij en het leven gaan hand in hand. Jij bedenkt, het leven creƫert.

Laat het ontstaan

En voor mij geld toch zeker wel dat door rust ruimte ontstaat, en in deze ruimte ontstaan de prachtigste ideeƫn die wachten om gecreƫerd te worden. Laat het leven haar gang gaan. Het gaat alleen maar verder van je afstaan als je het dwingt een bepaalde richting in te gaan.

Geef jezelf de ruimte om ideeƫn te laten ontstaan. En luister naar het leven wanneer zij je verteld welke stappen je hebt te nemen.

Kus van mij,Ā Madelyn

 

 

About Gewoon omdat ik het wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *